Groep voor Baby's en Dreumesen

Kinderdagverblijf Vlinderwerf - Buitenspelen babygroep
 

Binnen onze kinderopvang hebben we speciaal voor baby's en dreumesen een aparte groep gecreƫerd, geschikt voor kinderen van 3 maanden tot 2 jaar. Deze groep is zorgvuldig ontworpen met het oog op de unieke behoeften van deze jonge leeftijdsgroep, waarbij we extra aandacht besteden aan een babyvriendelijke inrichting en een rustige sfeer. Op deze manier streven we ernaar om zorg te bieden die perfect is afgestemd op de specifieke ontwikkelingsfasen van deze kinderen.

We bieden ruimte voor maximaal 8 kinderen, wat ons in staat stelt om onze ervaren pedagogisch medewerkers persoonlijke zorg te laten verlenen aan elk kleintje. Onze toegewijde medewerkers brengen niet alleen passie mee, maar ook een rijke ervaring, wat bijdraagt aan een stabiele en vertrouwde omgeving.

Deze benadering heeft tot doel om een omgeving te scheppen waarin de jongste kinderen van ons kinderdagverblijf zich veilig en geborgen voelen. Door te focussen op vertrouwen en geborgenheid streven we ernaar om een liefdevolle en stimulerende plek te bieden waar de kinderen optimaal kunnen ontwikkelen tijdens deze cruciale fase van hun leven.

Op de groep

Onze pedagogisch medewerkers streven ernaar dat elk kind zich comfortabel voelt en de vrijheid heeft om zich te ontwikkelen Ze reageren empathisch op het gedrag van de kinderen en zijn voortdurend beschikbaar voor elk kindje. Bijvoorbeeld door regelmatig op de grond te zitten om samen te spelen en te knuffelen. Op deze manier kunnen kinderen zelf het contact opzoeken. Tijdens de maaltijden genieten we van fruit, brood of rauwkost, waardoor de maaltijd een moment wordt waarop we gezellig samen zijn. Voor baby's wordt de voeding aangepast, of het nu gaat om kunstvoeding, borstvoeding of later fruithapjes, altijd overleggen we met de ouders.

 
Kinderdagverblijf Vlinderwerf - Buitenspelen babygroep
 

Genieten van de buitenlucht

Op ons buitenterrein maken we graag gebruik van de natuurlijke omgeving. De kleintjes kunnen rustig ontspannen in de schaduw liggen en spelen, terwijl de oudere kinderen verderop vrij kunnen rennen en spelen. Of het nu gaat om bouwen in de zandbak, klimmen op de heuvel, door de tunnel gaan of gewoon lekker rondrennen, er is altijd wel iets te beleven in de buitenlucht. Bij ons dient de natuur als een enorme bron van inspiratie. We voelen de bries door onze haren, stampen in plassen, bekijken de herfstbladeren die zijn neergevallen, en speuren naar wormen na een regenbui. Op een speelse wijze verkennen de kinderen alles wat de natuur om ons heen te bieden heeft. Ook gaan we regelmatig erop uit om een rondje te wandelen in ons naastgelegen natuur gebied het egboetswater.

Op bezoek

Naast de babygroep hebben we ook de peutergroep, die via een schuifdeur met elkaar verbonden is. Op deze manier kunnen de iets oudere dreumesen af en toe een bezoek brengen aan de peuters om zich alvast voor te bereiden op de peutergroep. Ook is het mogelijk op deze manier voor broertjes en zusjes om samen te spelen.

 
Kinderdagverblijf Vlinderwerf - Buitenspelen kinderopvang